Veri gizliliği açıklaması

1. Veri gizliliğine genel bakış

Genel uyarılar

Aşağıda, web sitemizi ziyaret ettiğinizde kişisel verilerinize ne olduğuna dair basit bir genel bakış sunulmaktadır. Kişisel veriler, kişisel olarak tanımlanabildiğiniz tüm verilerdir. Veri gizliliği konusunda ayrıntılı bilgileri aşağıdaki gizlilik politikamızda bulabilirsiniz.

Web sitemizde verilerin toplanması

Bu web sitesinde veri toplamadan kim sorumludur?

Bu web sitesinde toplanan veriler web sitesi operatörü tarafından işlenmektedir. Operatörün iletişim bilgileri web sitesinin künyesinde bulunabilir.

Verilerinizi nasıl topluyoruz?

Verileriniz bir yandan bize verdiğiniz şekilde toplanır. Bunlar örneğin iletişim formuna girdiğiniz veriler olabilir.

Diğer veriler web sitemizi ziyaret ederken otomatik olarak IT sistemlerimiz aracılığıyla toplanır. Bunlar, öncelikle teknik verilerdir (örneğin internet tarayıcısı, işletim sistemi veya sayfa görüntüleme saati). Sitemize girdiğiniz anda bu veriler otomatik olarak toplanır.

Verilerinizi ne için kullanıyoruz?

Web sitesinin düzgün çalışmasını sağlamak için verilerin bir kısmı toplanır. Diğer veriler ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandıklarını analiz etmek için kullanılabilir.

Verilerinizle ilgili hangi haklara sahipsiniz?

Her zaman saklanan verileriniz, kökenleri, alıcıları ve toplanması amacı ile ilgili bilgi talep etme hakkına sahipsiniz. Ayrıca düzeltilmesini, engellenmesini veya silinmesini isteme hakkınız da vardır. Veri gizliliği konusu ile ilgili başka sorularınız varsa, künye kısmında belirtilen adresi kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bunun dışında yetkili denetim makamlarına şikayette bulunma hakkınız vardır.

Analiz araçları ve üçüncü taraf araçları

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, gezinme davranışınıza yönelik istatistiksel analizler yapılabilir. Bu işlem öncelikle çerezleri ve analiz araçlarını kullanarak yapılır. Gezinme davranışınızın analizi genellikle anonimdir, yani sizi bu verilerden tespit etmek mümkün değildir. Bu analize itiraz edebilir veya belirli araçların kullanımını engelleyebilirsiniz. Detaylı bilgileri aşağıdaki veri gizliliği açıklamasında bulabilirsiniz.

Bu analize itiraz edebilirsiniz. İtiraz etme seçenekleri hakkında veri gizliliği açıklamasında size bilgi verilmiştir.

2. Genel notlar ve zorunlu bilgiler

Veri gizliliği

Bu web sitesinin operatörleri kişisel verilerinizin korunmasını oldukça ciddiye alır. Kişisel verilerinizi gizli olarak ve yasal veri gizliliği yönetmelikleri ve bu veri gizliliği açıklamasına uygun olarak ele alıyoruz.

Bu web sitesini kullandığınızda çeşitli kişisel veriler toplanacaktır. Kişisel veriler, kişisel olarak tanımlanabildiğiniz verilerdir. Bu veri gizliliği açıklaması, hangi bilgileri topladığımızı ve ne için kullandığımızı açıklamaktadır. Ayrıca bunun nasıl ve ne amaçla gerçekleşeceğini de açıklar.

İnternet üzerinden iletilen verilerin (örn. e-posta iletişimi yoluyla) güvenlik ihlallerine tabi olabileceğini lütfen unutmayın. Verilerinizin üçüncü taraf erişiminden tamamen korunması mümkün değildir.

Bu web sitesinden sorumlu tarafla ilgili uyarı

Bu web sitesindeki verilerin işlenmesinden sorumlu taraf:

NOVADENT Dentaltechnik- Handelsgesellschaft mbH
Meike Zabel
Straßenbahnring 3
20251 Hamburg

E-posta: zabel@novadent.de

Telefon: 040 - 532 81 800

Sorumlu taraf, kişisel verileri (isimler, e-posta adresleri vb.) işlemeye yönelik amaçlar ve araçlar hakkında, tek başına veya diğerleriyle birlikte karar veren gerçek veya tüzel kişidir.

Verileriniz işlenmesine yönelik onayınızın iptali

Birçok veri işleme işlemi sadece açık onayınızla mümkündür. Vermiş olduğunuz onayı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Bu talebi yapmak için resmi olmayan bir e-posta yeterlidir. İsteğinizi almadan önce işlenen veriler yasal olarak işlenebilir.

Yetkili denetim makamlarına şikayette bulunma hakkı

Veri gizliliğiyle alakalı ihlaller olması durumunda mağdur kişi yetkili denetim makamına şikayette bulunabilir. Veri gizliliğiyle alakalı sorularda yetkili denetim makamı, şirketimizin faaliyet gösterdiği eyaletteki Eyalet Veri Gizliliği Sorumlusudur. Veri gizliliği sorumlularının ve irtibat bilgilerinin olduğu bir listeyi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

Veri taşınabilirliği hakkı

Sizin onayınız doğrultusunda veya kendinize ya da bir üçüncü tarafa standart, makine tarafından okunabilir bir formatta otomatik olarak teslim edilen bir sözleşmeyi yerine getirirken işlediğimiz verileri edinme hakkına sahipsiniz. Verilerin başka bir sorumlu tarafa doğrudan aktarılmasını talep etmeniz durumunda, bu sadece teknik olarak mümkün olduğu ölçüde yapılacaktır.

SSL veya TLS şifreleme

Bu site güvenlik nedenleriyle ve bize site operatörü olarak gönderdiğiniz sorulara benzer gizli içeriğin iletimini sağlamak için SSL veya TLS şifrelemesini kullanır. “http://” ifadesinden “https://” ifadesine değiştiğinde ve tarayıcınızın adres çubuğunda kilit simgesi görüntülendiğinde tarayıcınızın adres satırında şifreli bir bağlantı belirleyebilirsiniz.

SSL veya TLS şifrelemesi etkinleştirilirse, bize aktardığınız veriler üçüncü taraflarca okunamaz.

Bilgi, engelleme, silme

Yasaların izin verdiği şekilde, saklanan kişisel verileriniz, kaynağı, alıcısı ve herhangi bir zamanda ve karşılık olmadan neden işlendiği konusunda bilgi alma, bilgileriniz engelleme ve bilgilerinizi sildirme hakkına sahipsiniz. Kişisel bilgileri konusu ile ilgili başka sorularınız varsa, künye kısmında belirtilen adresi kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Reklam maillerine itiraz

Kesin olarak talep edilmemiş olan reklam ve bilgi malzemelerinin aktarılması için, künye zorunluluğu çerçevesinde yayınlanmış olan iletişim bilgilerinin kullanımı, kesin olarak reddedilmektedir. Sayfa sahibi, örn. Spam (istenmeyen) mail yoluyla gelen istenmeyen reklam bilgileri gönderimleri konusundaki yasal adımları gizli tutmaktadır.

3. Web sitemizde verilerin toplanması

Çerezler

İnternet sayfalarında çerezler kullanmaktadır. Çerezler bilgisayarınıza zarar vermez ve virüs içermezler. Çerezler, web sitemizi daha kullanıcı dostu, verimli ve güvenli hale getirmeye yardımcı olur. Çerezler, bilgisayarınızda saklanan ve tarayıcınız tarafından kaydedilen küçük metin dosyalarıdır.

Kullandığımız çerezlerin çoğu “oturum çerezleri” olarak adlandırılır. Ziyaretinizden sonra otomatik olarak silinirler. Diğer çerezler, siz onları silene kadar cihazınızın belleğinde kalır. Bu çerezler, siteyi daha sonra ziyaret ettiğinizde tarayıcınızı tanımayı mümkün kılar.

Tarayıcınızı, çerezlerin ayarlanması konusunda bilgilendirilmenizi ve yalnızca kişisel durumlarda çerezlere izin vermenizi, belirli durumlarda çerezlerin kabul etmenizi veya genellikle tarayıcıyı kapatırken çerezlerin otomatik olarak silinmesini etkinleştirmenizi sağlayacak şeklinde ayarlayabilirsiniz. Çerezleri devre dışı bırakmak, bu web sitesinin işlevselliğini sınırlayabilir.

Elektronik iletişime izin vermek veya kullanmak istediğiniz belirli işlevleri (alışveriş sepeti gibi) sağlamak için gerekli olan çerezler, mad. 6 fıkra 1 lit. f DSGVO uyarınca saklanır. Web sitesi operatörünün, teknik hatalardan arındırılmış bir hizmet garantilemek için çerezlerin saklanmasına ilişkin meşru bir menfaati vardır. Diğer tanımlama bilgileri (gezinme davranışınızı analiz etmek için kullanılanlar gibi) saklandığı takdirde bu gizlilik politikasında ayrı ayrı ele alınacaktır.

Sunucu günlük dosyaları

Web sitesi sağlayıcısı, tarayıcınızın otomatik olarak sunucu günlük dosyalarında bize ilettiği bilgileri otomatik olarak toplar ve depolar. Bunlar:

  • Tarayıcı tipi ve tarayıcı sürümü
  • Kullanılan işletim sistemi
  • Yönlendiren URL
  • Erişen ana bilgisayarın adı
  • Sunucu isteği zamanı
  • IP adresi

Bu veriler diğer kaynaklardan gelen verilerle birleştirilmez.

Veri işlemenin temeli, bir sözleşmeyi yerine getirmek veya sözleşmeye hazırlık önlemleri almak için verilerin işlenmesini sağlayan mad. 6 fıkra 1 lit. b DSGVO’dur.

İletişim formu

Bize iletişim formu aracılığıyla sorular gönderirseniz, sorunuzu yanıtlamak ve herhangi bir soruyu takip etmek için sağladığınız iletişim bilgileri dahil forma girilen bilgileri toplayacağız. Bu bilgileri sizin izniniz olmadan paylaşmıyoruz.

Bu nedenle, iletişim formuna girdiğiniz tüm verileri yalnızca sizin onayınız ile işleme koyacağız (mad. 6 fıkra 1 lit. a DSGVO). Bu onayı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Bu talebi yapmak için resmi olmayan bir e-posta yeterlidir. İsteğinizi almadan önce işlenen veriler yasal olarak işlenebilir.

İletişim formunda sağladığınız verileri siz silme isteğinde bulununcaya, depolanmaları için onayınızı iptal edinceye veya depolama amacı artık geçersiz oluncaya kadar (örn. isteğinizi yerine getirdikten sonra) saklarız. Zorunlu yasal hükümler, özellikle zorunlu veri saklama süreleri ile ilgili olanlar bu hükümden etkilenmez.

Bu web sitesinde yorum fonksiyonu

Bu sayfadaki yorum fonksiyonu için sizin yorumunuzun yanında yorumun oluşturulma zamanıyla alakalı bilgileri, e-posta adresiniz ve anonim olarak yorum yapmıyorsanız kullandığınız kullanıcı adı kaydedilir.

Yorumların kayıt süresi

Yorumlar ve bunlarla alakalı veriler (örneğin IP adresi) kaydedilir ve yorumlanan içerik komple silinene kadar ya da hukuki nedenlerden dolayı yorumlar silinene kadar (örneğin hakaret içerikli yorumlar) web sitemizde kayıtlı kalır.

Hukuki temel

Yorumlar yalnızca sizin onayınız ile kaydedilmektedir (mad. 6 fıkra 1 lit. a DSGVO). Vermiş olduğu onayı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Bu talebi yapmak için resmi olmayan bir e-posta yeterlidir. İsteğinizi almadan önce işlenen veriler yasal olarak işlenebilir.

5. Analiz araçları ve reklam

Google Analytics

Bu web sitesi, web analiz hizmeti olan Google Analytics’in işlevlerini kullanmaktadır. Bu hizmet, Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ABD tarafından sağlanır.

Google Analytics, “çerezler” adı verilen uygulamayı kullanır. Bunlar, bilgisayarınızda saklanan ve web sitesini nasıl kullandığınıza dair bir analiz sağlayan metin dosyalarıdır. Bu web sitesini kullanımınız hakkında çerez tarafından oluşturulan bilgiler genellikle ABD’de bir Google sunucusuna iletilir ve burada saklanır.

Google Analytics çerezleri, mad. 6 fıkra 1 lit f DSGVO uyarınca saklanır. Web sitesi operatörü, hem web sitesini hem de reklamını optimize etmek üzere kullanıcı davranışlarını analiz etmek için meşru bir menfaate sahiptir.

IP anonimleştirme

Bu web sitesinde IP anonimleştirme özelliğini etkinleştirdik. IP adresiniz Google tarafından Avrupa Birliği üye ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri'ne iletilmeden önce Avrupa Ekonomi Alanı Anlaşmasının diğer taraflarında kısaltılır. Yalnızca istisnai durumlarda, tam IP adresi ABD’deki bir Google sunucusuna gönderilir ve orada kısaltılır. Google bu bilgileri site sahibinin adına web sitesini nasıl kullandığınızı değerlendirmek, web sitesi aktiviteleri hakkında rapor hazırlamak ve web sitesi kullanımı ve İnternet kullanımıyla ilişkili diğer hizmetleri sağlamak için kullanır. Tarayıcınız tarafından Google Analytics’in bir parçası olarak iletilen IP adresi, Google tarafından tutulan diğer verilerle birleştirilmeyecektir.

Tarayıcı eklentisi

Tarayıcınızdan uygun ayarları seçerek bu çerezlerin depolanmasını önleyebilirsiniz. Ancak, bunu yapmanın bu web sitesinin tüm işlevlerinden yararlanamayacağınız anlamına gelebileceğini belirtmek isteriz. Çerezlerce oluşturulan ve web sitesi kullanımınız hakkındaki (IP adresiniz de dahil olmak üzere) verilerin Google’a aktarılmasını ve bu verilerin Google tarafından işlenmesini, aşağıdaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz tarayıcı eklentisini indirip yükleyerek de engelleyebilirsiniz: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Veri toplamaya karşı itiraz

Aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak verilerinizin Google Analytics tarafından toplanmasını engelleyebilirsiniz. Bu siteye yapılacak gelecek ziyaretlerde verilerinizin toplanmasını önlemek için bir devre dışı bırakma çerezi belirlenir. Google Analytics’i devre dışı bırakma

Google Analytics’in kullanıcı verilerini nasıl işlediği hakkında daha fazla bilgi için Google’ın veri gizliliği açıklamasını inceleyin: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Dış kaynaklı veri işleme

Google Analytics ile veri işleme sürecimizin dış kaynak kullanımına yönelik bir anlaşma yaptık ve Alman veri gizliliği makamlarının sıkı gereksinimlerini tam olarak uygulamaktayız.

Google Analytics ile demografik veri toplama

Bu web sitesi, Google Analytics’in “demografik özelliklerini” kullanmaktadır. Bu sayede yaş, cinsiyet ve site ziyaretçilerinin ilgi alanları ile ilgili ifadeleri içeren raporlar oluşturulabilir. Bu veriler Google’dan ve üçüncü taraf ziyaretçi verilerinden ilgi alanına dayalı reklamcılıktan elde edilir. Toplanan bu veriler belirli bir kişiye atfedilemez. Bu özelliği Google hesabınızdaki reklam ayarları aracılığıyla istediğiniz zaman devre dışı bırakabilir veya “Verilerin toplanmasına itiraz” bölümünde açıklandığı gibi Google Analytics tarafından verilerinizin toplanmasını yasaklayabilirsiniz.

6. Eklentiler ve araçlar

Google Web Fontları

Fontların tekdüze gösterimi için bu sayfa Google tarafından sağlanan web fontları kullanır. Bir sayfayı açtığınızda, tarayıcınız metinleri ve yazı tiplerini doğru görüntülemek için gerekli web fontlarını tarayıcı önbelleğinize yükler.

Web sitemizden sosyal eklenti içeren bir sayfamızı çağırdığınızda, tarayıcınız Google sunucuları ile doğrudan bağlantı kurar. Google böylece web sayfamıza IP adresiniz üzerinden erişildiğini fark eder. Google web fontlarının kullanımı web sitemizin tekdüze ve çekici bir sunumunun yapılması amacıyla yapılmaktadır. Bu, mad. 6 fıkra 1 lit. f DSGVO uyarınca meşru bir menfaat oluşturur.

Tarayıcınız web fontlarını desteklemiyorsa, bilgisayarınızdan standart bir font kullanılır.

Google Web Fonts hakkında daha fazla bilgiyi şurada https://developers.google.com/fonts/faq ve Google’ın veri gizliliği açıklamasında bulabilirsiniz: https://www.google.com/policies/privacy/.

Google Maps

Bu web sitesi bir API üzerinden Google Maps harita hizmetini kullanmaktadır. Bu hizmet, Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ABD tarafından sağlanır.

Google Maps işlevlerini kullanmak için IP adresinizi kaydetmeniz gereklidir. Bu bilgiler genellikle ABD’de bir Google sunucusuna aktarılır ve saklanır. Bu sitenin sağlayıcısının veri aktarımı üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

Google Maps’in kullanımı, web sitemizi cazip kılmak ve web sitesinde tarafımızca belirlenen alanların yerini kolaylaştırmak içindir. Bu, mad. 6 fıkra 1 lit. f DSGVO uyarınca meşru bir menfaat oluşturur.

Kullanıcı verilerinin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi için Google’ın veri gizliliği açıklamasını inceleyin: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.